Ik zit vast | Workshop

Zit jij vast en wil jij weer vooruit komen maar je kunt of durft het niet? Lees hier hoe jij de oorzaak van jouw vastzitten zelf kunt pakken.


Wie kent het niet? Het gevoel van vastzitten en maar niet vooruit komen. Wellicht zit jij in een situatie - ontslag, saai werk, financieel tekort, relatieproblemen, strijd, eenzaamheid, etc. -  die niet goed voor jou voelt. Je wilt ‘eruit’ maar je weet niet hoe.

Erover praten, klagen en ertegen vechten maakt dit gevoel vaak alleen maar erger. Sterker nog je houdt zo de bestaande situatie in stand. Ik vraag mij dan ook steeds meer af, “wat heeft een ander eraan te weten dat ik wellicht vastzit en wat heb ik er eigenlijk aan dit te delen”?. Het levert mij alleen maar negatieve aandacht en projecties op. Wil ik echt verder komen, kan ik beter aan de slag gaan met mijzelf.

Een stap maken in jouw leven voelt zo als een ware uitdaging. Dat blijft het zolang we de oorzaak van het ‘vastzitten’ buiten ons plaatsen. Het gevoel van vastzitten komt namelijk niet door de situatie waarin jij zit en het komt ook niet door de mensen in jouw omgeving.

Er is iets in jou wat wellicht getriggerd is en wat jou er nu kennelijk van weerhoudt in beweging te komen. Zolang dat iets er zit kom jij geen stap verder.

Datgene wat in jou zit is een actief gekwetst ‘stuk’. Een gekwetst stuk in jou komt voort uit een vervelend of traumatisch ervaren situatie. Aan die doorgemaakte situatie heb jij toen beperkende gevoelens, angsten en overtuigingen gekoppeld waardoor jij NU niet vooruit komt. Denk hierbij aan:

  • Afhankelijkheid
  • Schuld
  • Doelloosheid
  • Angst voor de toekomst, te verliezen, er alleen voor te staan, te falen, de controle te verliezen, etc.
  • Onzekerheid
  • Onwil
  • Innerlijk verbod
  • Gevoelens van onvermogen
  • Negatief zelfbeeld

Bij elk negatief ervaren gebeurtenis kun jij tevens positieve gevoelens verliezen. Zoals: zelfvertrouwen, levensvreugde, doel, vastberadenheid, zelfwaardering, rust, geduld, etc. Na een afwijzing kun je bijvoorbeeld zomaar wat zelfvertrouwen verliezen.

Hoe dan ook, er zit waarschijnlijk een gekwetst stuk in jou die niet nog eens gekwetst wil worden. Ik geef een voorbeeld. Heb jij ooit jouw hart aan iemand gegeven en deze heeft jou belazerd dan wil dat gekwetste stuk in jou niet nog eens zijn of haar Hart geven. Heb jij ooit samengewerkt en dit is verkeerd afgelopen dan zal het gekwetste stuk niet meer willen samenwerken. Ik snap dat wel.

Gekwetste stukken beïnvloeden in het dagelijks leven jou gedachten, gedrag en handelen. Op deze wijze ‘beschermen’ deze jou tegen opnieuw gekwetst te worden. In een potentiële nieuwe relatie zul jij dan geconfronteerd worden met de gevoelens, gedachten en overtuigingen. Oh, ‘Dat is er weer zo één. Die zal mij vast ook weer belazeren.’, denkt het gekwetste stuk voor jou. Dan maar geen fijne relatie meer. Nogmaals, ik heb best begrip voor dit soort gekwetste stukken in ons.

Echter, dit ‘beschermen’ heeft een hele vervelende keerzijde. Gekwetste stukken begrenzen zo jouw leven en trappen op de rem juist wanneer jij op het punt staat weer opnieuw geluk te ervaren, succesvol te worden of een positieve stap in jouw leven te maken. Vaak zit er al vele jaren een specifiek gekwetst stuk aan jouw roer.

Onze oplossing voor jou om weer in beweging te komen
Om weer vooruit te komen zul jij hiermee aan de slag moeten gaan. De vraag is dus welke specifieke emoties, gevoelens, angsten en beperkende overtuigingen het betreffende gekwetste stuk ooit gekoppeld heeft aan een situatie welke jou als persoon nu - weer - het gevoel geeft vast te zitten.

Met behulp van de Body Mind Release methode kunnen wij deze emotionele en mentale ‘ballast’ volledig voor je uittesten. Vervolgens leren wij jou hoe jij deze ballast met behulp van onze unieke loslaatmethodes in één week zelfstandig  kunt loslaten. Ook leer je hoe jij de verloren positieve gevoelens zelf weer kunt terughalen. Hiermee ‘verdwijnt’ dit gekwetste deel en biedt geen weerstand meer. Jij voelt dan innerlijk weer ruimte om te bewegen.

Zit jij vast en wil jij weer in beweging komen? Maak dan nu een afspraak voor een individueel BMR consult. Of doe meer met onze workshop

Bewegen is Leven.